Просрочени задължения за над 2 млн. и 500 хил. лв. е събрала ТД на НАП
Просрочени задължения за над 2 млн. и 500 хил. лв. е събрала ТД на НАП / netinfo

Над 2,5 млн. лв. просрочени задължения са събрали публичните изпълнители от отдел “Събиране” на ТД на НАП Плевен за първите три месеца на 2007 г. Това информират от пресцентъра на дирекцията.

По-голямата част от тях са от декларирани задължения по Закона за ДДС, Закона за облагане доходите на физически лица и Кодекса за социално осигуряване. Остатъкът на задълженията от предходната година е 20 млн. лв., като само задълженията по осигуровки са за над 6 млн. лв.

23 701 са просрочените задължения за неплатени данъци и осигуровки към 31 март на териториалната дирекция в Плевен. Издадени са покани за доброволно изпълнение съгласно данъчно осигурителния процесуален кодекс. Образувани са 11 411 изпълнителни дела, от тях на близо 2 000 са наложени обезпечителни мерки. Към края на април тази година е наложена забрана на три лица.

В тази връзка от ТД на НАП информират, че прехвърлянето на фирми на други лица не е основание за отпадане на мярката. Единственото основание за отпадането й е погасяване на задължението или предоставяне на обезпечение до пълния му размер.

На Агенция за държавни вземания са предадени 196 преписки за над 600 хил. лв.