Председателят на Ротаракт клуб-Плевен участва в Европейска среща в Загреб
Председателят на Ротаракт клуб-Плевен участва в Европейска среща в Загреб / rotari.pleven

Между 16 до 19-ти януари 2014 година в столицата на Хърватска/Загреб/ ще се проведе Европейска среща на европейските Ротаракт-клубове /Rotaract Europe Meeting/. В авторитетния форум на младите ротарианци, на който ще присъстват над 280 членове от цяла Европа, участие ще вземе и председателят на Ротаракт клуб Плевен Стефан Бурджев. Това съобщиха от пресцентъра на плевенския Ротаркт клуб.

Годишно, организацията провежда една конференция и две редовни срещи, като всеки път домакини са различни европейски градове. На тези форуми, ротаракторите дискутират различни въпроси, инициират общи проекти, създават и утвърждават приятелски отношения.

Ротаракт клуб Плевен е част от международна мрежа от над 8 000 Ротаракт клуба. "Ротаракт клуб" е нещо повече от клуб в служба на обществото - той е част от глобалното усилие да се постигне мир и международно разбирателство.

Целта на Ротаракт е да даде възможност на млади хора на възраст от 18 до 30 години, да разширят знанията и уменията си, необходими и в личен план, за да се обърнат към материалните и социалните нужди на своето общество, както и да спомогне за осъществяването на по-добри контакти между хората по света чрез една мрежа, изградена на основата на приятелство и служба на обществото.