Пожарникари свалиха опасни плочи от фасадата на централна сграда
Пожарникари свалиха опасни плочи от фасадата на централна сграда / Дарик Плевен

Екип на РСПАБ Плевен със специализиран автомобил беше изпратен на мястото, където в сряда падна част от фасадата на сграда, видя екип на Дарик. Сградата се намира на ъгъла на улиците "Димитър Константинов" и "Цар Симеон" и в нея се помещават плевенската централа на СДС, РИО и десетки частни офиси. Пожарникарите, съвместно с полиция, отцепиха района около улица "Цар Симеон".

До ползването на специализираната техника така и не се стигна, двама служители на пожарната служба се качиха на покрива и ръчно откъртиха голяма част от опасната мраморна облицовка, за да бъдат избегнати подобни инциденти. Директорът на Гражданска защита в Плевен инж.

Владимир Владимиров обясни, че намесата на пожарната служба е била потърсена, тъй като екипът на Гражданска защита по това време е бил ангажиран с отстраняването на паднало дърво в село Катерица. Проблеми с фасадата на масивната сграда съществуват отдавна и не веднъж от нея са се откъртвали облицовъчни плочи. Инж.

Владимиров поясни, че за да бъде направено предписание на собствениците, трябва специална междуведомствена комисия от Общината съвместно с Гражданска защита да направят оглед.