Полицията задържа трима касоразбивачи от Бохот
Полицията задържа трима касоразбивачи от Бохот / netinfo

Ловешката полиция е заловила трима мъже, които направили опит да оберат банкомат и касата на кметството в село Александрово тази нощ, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 02.00 на 15 май в полицията е получен сигнал за разбиване на банкомат на ЮРО БАНК ЕФ ДЖИ България, монтиран в сградата на кметството в селото. След като при проверка на място органите реда установили, че крадците са в сградата на кметсвото, те отправили призив към касоразбивачите да се предадат. Престъпниците, обаче не отговорили и след няколко часа полицията нахлула в сградата. Задържани са 25-годишните Михаил Ш., Аспарух С., и Момчил С. на 24 - години. И тримата престъпници са от плевенското село Бохот.

При огледа е устовено, че крадците са разбили огнеопорната метална каса на кметството, в която са се намирали само документи. Срязана е била и заключващата врата на банкомата, в който е имало 30 000 лв. Иззети са инструментите и материали, ползвани за извършеното престъпление, а по случая е образувано досъдебно производство.

Изяснява се съпричастността на групата към други подобни кражби на територията на областта и страната.