Подарък от ноември: Хубавото есенно време продължава
Подарък от ноември: Хубавото есенно време продължава / dariknews.archive

Няма да има сериозна промяна на времето до две седмици. Очаква се хубавите дни на продължат, показва прогнозата на база средносрочни компютърни модели, представена в „Дарик кафе".

Вятърът в сряда се дължи на преминаващ северно от Балканите циклон, а цялата южна част на Европа и Средиземноморието е под влиянието на антициклон. Ще духа главно в Северна България. В края на тази и началото на следващата седмица отново ще се появи вятър, като ще е по-силен в районите северно от Стара планина и по северното Черноморие. Тогава се очаква и леко захлаждане.

Следващата седмица отново ще е подарък от ноември, като ни очаква хубаво за сезона есенно време с температури до 15-16 градуса. Към края на следващата седмица, може да има леко атмосферно смущение, което ще настъпи от северозапад-запад, но след това средносрочните модели показват, че времето бързо ще се оправи.

В перспектива до 25 ноември времето продължава да ни радва. Сутрин температурите могат да паднат и до нулата или да са 1-2 градуса, но през деня ни очаква хубаво време със сравнително високи за сезона дневни температури.