Побойници пребиха 16 и 22-годишен в Кнежа
Побойници пребиха 16 и 22-годишен в Кнежа / dariknews.archive

На 12 април 2015 година в 17:51 часа в РУ МВР-Кнежа е получен сигнал за възникнал побой град Кнежа в района на парк "Гергана" между група лица. На място е изпратен автопатрул. Установени са 25-годишен, 47-годишен, и двамата от Кнежа и 22-годишен от град Бяла Слатина. 22-годишният е имал видими следи от насилие. Той е прегледан в ФСМП - Кнежа, където е установено, че има фрактура на долната челюст. Транспортиран е в спешна помощ град Плевен и е настанен в "Челюстно лицева хирургия".

Същия ден около 19:15 часа отново е постъпил сигнал за побой на друго лице в град Кнежа на улица "Райна Княгиня". Установено е, че е пострадал 16-годишен от град Бяла Слатина.
С множество охлузни рани в областта на лицето, тялото и ръцете той е транспортиран в ЦСМП-Бяла Слатина. При извършения преглед е установено, му е причинена средна телесна повреда, изразяваща се в фрактура на дясна ръка.

По случаите е образувани досъдебни производства за престъпления по чл.129, ал.2 от НК.  Задържани за 24 часа са 27-годишен и 32-годишен, и двамата от Кнежа.

По първоначална информация дребни междуличностни спречквания са в основата на конфликтите. Изясняват се обстоятелства около престъпленията. Продължава работа разследващ полицай.