Плевенските социалисти се събират на конференция
Плевенските социалисти се събират на конференция / netinfo

Новите ръководни органи на плевенската партийна организация на БСП ще бъдат избрани днес на 44-тата редовна отчетно-изборна конференция на плевенската общинска структура. Тази година се отбелязва 115-тата годишнина от създаването на организирано социалистическо движение в Плевен и областта.

“Този най-висш вътрешно-партиен форум на общинско ниво е свързан и с предстоящите политически предизвикателства пред БСП – изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент, които предстоят след по-малко от година”, каза председателят на общинската партийна структура Любомир Петков.

Дневният ред на конференцията на БСП ще включва, освен основния доклад за изминалия вътрешнопартиен мандат, и дискусия. Делегатите ще избират членове на общинския партиен съвет, председател, както и делегати за конгреса на БСП на 22 и 23 ноември.

3 670 са членовете на плевенската структура, което означава че имат норма на представителство в предстоящия конгрес от 19 делегати, които също ще бъдат избрани днес. Конференцията ще започне в 10.00 часа в читалище “Съгласие”.