/ iStock/Getty Images
Драматично-куклен театър "Иван Радоев" в Плевен разшири обхвата на своята инициатива за културен туризъм "Пътуващ зрител". Вече в нея са включени всички представления от актуалната програма в афиша, съобщиха от културния институт.

Предложението към зрителите е освен преференциални цени за закупените билети онлайн, и получаване на нощувка със закуска в плевенския хотел "Ростов", който е партньор на театъра. В навечерието на предстоящия Ден на влюбените са предоставени още предложения под надслов "На театър - с любимия човек".

Инициативата "Пътуващ зрител" започна с голям успех с хитовата продукция на режисьора Явор Гърдев "Опашката". Той направи впечатляваща сценична адаптация на едноименния роман на Захари Карабашлиев и прикова вниманието на зрителите с актуалния сюжет. Изпълнителят на главната роля Кандидатът - Владимир Карамазов, е сред тазгодишните номинирани за престижната национална награда "Икар" на Съюза на артистите в България, за водеща мъжка роля. В същия спектакъл има още една номинация за награда "Икар" - на композитора Калин Николов, за неговата музика. С участието на Владимир Карамазов, Надя Керанова, Михаил Билалов, Екатерина Стоянова, Бориса Сарафова, Светлана Янчева и още водещи артисти, представлението има нови дати - 14 и 15 февруари.

От инициативата "Пътуващ зрител" ще могат да се възползват и почитатели на театъра, които искат да видят новата, провокативна, с младежка енергия постановка на вечната класика "Хамлет" от Уилям Шекспир, която ще бъде показана отново на 18 и 19 февруари. Тя е дело на младия режисьор Ованес Торосян и вече има много почитатели, особено сред по-младото поколение.

Само през февруари зрителите имат за избор от осем заглавия на Плевенския театър, сред които са две премиери. Повече подробности са дадени на страниците на театъра в интернет и във фейсбук. Посочен е и телефон - 0878 931419, на който отговарят на всички въпроси на желаещите да се включат в това "пътуване към театралното изкуство".
БТА