operaciq
operaciq / dariknews.bg
Плевенски медици от УМБАЛ „Д-р Георги Странски” извадиха успешно около 13.5 кг туморна формация от яйчник на млада жена.
„Тя постъпи с оплаквания в болницата, като при прегледа открихме въпросната формация и се наложи операция. Жената имаше и редица придружаващи заболявания, които допълнително усложняваха нещата”, обясни доц. д-р Йордан Попов, началник на Клиника по акушерство и гинекология в университетската болница.
Жената веднага е приведена в Операционния блок, където екип от хирурзи, анестезиолог и акушер-гинеколог – проф. Димитър Стойков, д-р Ирина Декова, д-р Ивaн Атмажов, д-р Славейко Богданов и доц. Йордан Попов, извършват успешно операцията и премахват туморната формация, диаметърът на която се оказва над 50 см.
Жената е настанена за наблюдение и вече се движи сама, като се очаква в края на седмицата да бъде настанена обратно в Клиника по акушерство и гинекология, постоперативният период за момента протича нормално, обясни доц. Попов, който наблегна на изключително добрата работна колаборация между лекарите от отделните клиники, спасила живота на пациентката.