avio
avio / obshtina lovech
С общо седем медала, от които пет златни, се завърнаха спортистите на „Моделклуб – Ловеч” от национално ученическо състезание по авиомоделизъм, провело се в Пазарджик, съобщават от пресцентъра на общината.
Възпитаничката на ОУ "Христо Никифоров" Виктория Пейкова за шести пореден път се окичи със златен медал в категория P-30. Божидар Дочев от същото училище направи бум в класирането, спечелвайки в три категории златните медали (HLG, тренкорд и кордова акробатика). Най-малкият участник Даниел Пейков, възпитаник на детска градина "Слънце", бе сред призьорите със своя бронзов медал в категория HLG. Така отборната победа при децата бе категорична за „Моделклуб - Ловеч”.
При юношите, поради финансови затруднения, отборът бе в непълен състав, но въпреки това спечели купата за трето място. Основният принос за това бе на възпитаничката на Профилираната езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" м. с. Ванеса Вескова, спечелвайки златен и сребърен медал в своите категории.
През следващите месеци спортистите на „Моделклуб – Ловеч” ще се фокусират върху подготовка за предстоящите важни участия в няколко кръга от световната купа, европейско и световно първенство. В края на юли юношите Виктория Пейкова и Ванеса Вескова ще вземат участие в европейско първенство за свободнолетящи модели в гр. Прилеп, Северна Македония. През октомври м. с. Генко Петров ще вземе участие в световно първенство за мъже, което ще се проведе в гр. Лост Хилс, САЩ.