Овладяна е тежката ситуация с липсата на водоподаване в област Плевен. Възстановено е водоснабдяването на Плевен и селища в областта, без село Ракита. Това съобщиха от "Водоснабдяване и Канализация" (ВиК) ЕООД – Плевен. 

Оттам посочват, че пътят към помпената станция на с. Ракита, което остава с проблемно водоснабдяване, е бил дълго време непроходим, с навявания и преспи, надхвърлящи два метра. Екипи на ВиК дружеството, съвместно с аварийна група на "Електрохолд", продължават работа по ремонта на електрическите мрежи и съоръженията, излезли от работен режим. 

Авария, възникнала на довеждащ водопровод, е причината днес да няма водоподаване в село Николаево, добавят от дружеството. Екипи на ВиК - Плевен продължават работа в момента по отстраняването ѝ. Теренът е затрупан със сняг и се намира в зона, труднодостъпна за хора и техника до мястото за ремонт. Очаква се водоснабдяването да бъде възстановено до 18:00 часа днес. Работата на аварийните групи там ще продължи и в утрешния ден.

15 души са евакуирани в Плевенско, спасени са бедстващи

Проблемът с водоснабдяването в Плевен и селища в областта възникна в последните дни в резултат на обилния снеговалеж, който доведе до аварии по електропреносната мрежа, а оттам беше прекъснато електрозахранването на помпени станции и ВиК съоръжения. 
Елина Кюркчиева/БТА