/ БТА
През изминалото денонощие екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Плевен са отреагирали на 14 произшествия, свързани с усложнената снежна обстановка. За това съобщи старши експерт Мариана Цветкова, говорител на Областната дирекция на МВР в Плевен.

Реагирано е на шест сигнала за паднали дървета и клони. Служителите на пожарната служба в Плевен са извършили водоснабдяване в затвора в парк "Кайлъка". Евакуирали са 15 души, бедстващи във вила в землището на село Бохот. Оказали са съдействие на хора в землището на село Радишево. Спасили са бедстващи граждани в леки автомобили, закъсали в образуваните от навяванията снежни преспи. 

Затворени участъци и места без ток и вода: Каква е обстановката в страната след обилните снеговалежи

Само в едно училище - в село Радомирци, община Червен бряг, и днес е неучебен ден, съобщи Албена Тотева, началник на Регионално управление на образованието в Плевен. Там не е отстранена авария на електрозахранването и сградата не може да бъде отоплена. В останалите 13 училища, които в понеделник не можеха да проведат занятия, учебният процес е възстановен.
Елена Кюркчиева/БТА