petromax
petromax / petromax
Двама възпитаници на Плевенската школа по бойни изкуства – КБИ „Петромакс“ oтлично представиха клуба на Световно първенство по карате в стил Годжу-Рю, което се проведе в Букурещ, Румъния, в което участваха 1000 състезатели от 37 държави. България е представена от 43 състезатели, извоювали трето място на страната в крайното комплексно класиране по медали от състезанието. Това информираха от КБИ"Петромакс"

Плевенските състезатели спечелиха 2 финала и 2 титли – шампионска и вицешампионска при дисциплина кумите.
Това са Виктория Росева - ученичка в 12-ти клас на СУ „Иван Вазов“ – помощник инструктор при начинаещите групи в школата, и Максим Христов - ученик в СУ „Георги Бенковски“ със спорт карате към КБИ „Петромакс“.
         
Виктория Росева – вицешампион в категория до 55 кг. при девойките до 21 годишна възраст. Играе първа среща с представителка на Украйна – побеждава с резултат 3 на 0. Втора среща – Беларус – резултат 5 на 2 за Вики. На финала пада с резултат от 1 на 0 от представителка на Румънския национал.
Максим Христов – шампион в категория над 55 кг. при деца, младша възраст игра 4 срещи като надигра опоненти от Южна Африка с 9 на 0; Италия с 3 на 0 и на финала 6 на 0 срещу Румънски национал.
         
Преди седмица, на  9 септемсри, лъвчетата от КБИ „Петромакс“ взеха участие и в Международен Карате Турнир „Купа Дръстър“ Силистра. Общо около 140 състезатели по карате от 11 карате клуба мериха сили на турнира. Максим Христов, който завоюва златен медал в категория над 40кг. – надигра опоненти от Турция и Румъния. Ивет Горанова – шампион в категория Опън /open/; Мария Магдалена Петрова – вицешампион в същата категория – Open /клубен финал/. Симеон Нинчев – вицешампион в категория до 35кг. при децата редени 2007г.; Цветослав Босилков – златен медал при джуниорите до 63кг.

Ивет Горанова ще участва в поредния силен Международен Карате Турнир „Истанбул Опън“2017. Турнирът, който ще се проведе от 22 до 24 септември е от веригата „Серия А“ -и носи точки за класиране за Олимпийските Игри в Токио през 2020 година.