Община Ловеч ще дофинансира две паралелки
Община Ловеч ще дофинансира две паралелки / Sofia Photo Agency

 

Две училищни паралелки ще бъдат дофинансирани през новата учебна година от община Ловеч, реши местният парламент. Маломерните паралелки са в 11 клас на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Александрово и в 12 клас на СОУ "Панайот Пипков" - Ловеч.

В единственото средно селско училище в общината по специалността "Земеделец" се обучават 12 ученици и недостигът до норматива е шестима ученици. Необходимото дофинансиране от бюджета на община Ловеч е 2 222 лв. Училището е изразило готовността си да участва в допълнителното финансиране със собствени средства - близо 800 лв. до края на годината.

За да съществува 12 клас (профил "Изкуства" - "Музика") в ловешкото СОУ "Панайот Пипков" не достигат също шест деца. Необходимо е дофинансиране от 2 575 лв. за една учебна година.

Средствата за допълнителното финансиране на маломерните паралелки до края на календарната година - 1 200 лв., ще бъдат осигурени от местните приходи на общината, а останалите 3 597 лв. за деветте месеца на 2012 г. ще бъдат заложени в проекта за бюджет на общината също от местни приходи.