u4ili6te
u4ili6te / dariknews.bg
Учениците от Професионалната гимназия по селско стопанство и транспорт „Н. Й. Вапцаров” в град Левски се представиха достойно на състезанията по професии, съобщават от гимназията.
Алина Велкова е спечелила второ място по модул „Растениевъдство” и се класира за Националното състезание в гр.Долни Дъбник, а Преслав  Ангелов е на трето място, по модул „Животновъдство” в състезание, проведено от 25 до 27 март в ПГСС „Проф. Иван Иванов” - гр. Долни Дъбник.
В Национално състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” в град Ловеч са участвали Ангел Киров, Огнян Стефчов, Милен Сашев и Николай Северинов от 12-ти "в" клас. Те са се класирали на четвърто място - на три точки от третото място. На кормуването за най-добър водач на МПС, Милен Сашев е заел шесто място от общо девет отбора.
Учениците   от икономическата паралелка на ПГССТ „Н.Й.Вапцаров”в Левски - Антоан Стефанов, Антонио Крумов и Анатоли Миленов са участвали  в поредното издание на Националното ученическо състезание по икономика, организирано от СА„Димитър А. Ценов” - гр.Свищов в направление „Предприемачество”.
Сформираните екипи са генерирали предприемачески идеи и са представили предложения за разработване на нови изделия на българския пазар.
Трето място заслужено е спечелил екипът, в който участва Антоан Стефанов за предложения иновативен продукт.
Учениците от ПГССТ „Н.Й.Вапцаров” в Левски доказаха", че с усвоените знания и умения в гимназията могат да постигат успехи.
От ПГССТ „Н.Й.Вапцаров” поздравяват победителите и им желаят нови постижения в избраната професия.