topka
topka / dariknews.bg
Съветниците гласуваха рекламни елементи на ОФК"Спартак" и нов спонсор на отбора да бъдат поставени на билбордове и стълбове за улично осветление в Плевен
350 стълба за улично осветление в Плевен ще бъдат предоставени безвъзмездно за ползване за поставяне на общи рекламни знамена на Община Плевен, Общински футболен клуб „Спартак - Плевен“ и фирма Efbet. Решението бе прието днес от Общинския съвет на Плевен с гласовете на 38 от общинските съветници, двама гласуваха „въздържал се“. Със същото решение съветниците гласуваха рекламни елементи на плевенския футболен клуб да бъдат поставени и на вътрешните и външни оградни съоръжения и фасадата на стадион „Плевен“. Дадено бе и принципно съгласие за учредяване безвъзмездно право на поставяне и на 10 билборда върху имоти - общинска собственост на територията на град Плевен, след като бъде одобрена съответната схема за това от главния архитект на Общината и спазена процедурата по Закона за устройство на територията.
В деловодството на Община Плевен е постъпило писмо от председателя на УС на ОФК „Спартак - Плевен“, с което той уведомява за постъпило инвестиционно намерение от „Еврофутбол Лимитид“, като притежател на марката „Efbet“ за сключване на договор за спонсорство с футболния клуб, информира на днешното заседание кметът на Общината Георг Спартански. В предложението от страна на спонсора е изразено желание и готовност да помага в развитието на футбола в Плевен, като част от социалната програма за изграждане и подготовка на елитни спортисти. Предлага се да бъде сключен и 5-годишен договор между „Efbet“ и „Спартак - Плевен“ /до 2024 година/, като инвестираната сума за този период ще бъде в размер на 400 000 лв. без ДДС, разпределени на месечни вноски. За сметка на фирмата ще бъде и официалната екипировка на футболистите от представителния мъжки отбор за сезон 2019-2020 година. Именно в тази връзка от фирмата са изразили и желанието си да използват широките възможности за реклама и популяризиране на марката, на футболния отбор и на Общината чрез общи рекламни знамена, които да бъдат поставени на уличните стълбове за осветление по основните пътно-транспортни артерии на Плевен. Тъй като въпросните осветителни тела са включени в капитала на общинска фирма „Тролейбусен транспорт“ ЕООД - Плевен и по тях е изградена контактната мрежа, финансирана по мащабния проект за интегриран градски транспорт, е необходимо тези стълбове да бъдат извадени от общия списък, бе пояснено при представяне на предложението. 
С решението си от днес Общински съвет - Плевен, предоставя 350 стълба за улично осветление в Плевен за безвъзмездно ползване за поставяне на общи рекламни знамена на Община Плевен, Общински футболен клуб „Спартак - Плевен“ и фирма Efbet. Стълбовете се намират  съответно на входно-изходните артерии откъм София, Русе и Ловеч, по улиците „Цар Самуил“, „Асен Халачев“, „Гренадирска“, „Дойран“ и „Димитър Константинов“ и по булевардите „Георги Кочев“ и „Данаил Попов“.