Намериха 175 000 лв. в Цветелин Цветанов и големи суми, скрити в тайник у неговия тъст
Намериха 175 000 лв. в Цветелин Цветанов и големи суми, скрити в тайник у неговия тъст / dariknews.archive

Има основание, на 9 лица от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" да бъде повдигната да наказателна отговорност. Това каза директорът на Aпелативната специализирана прокуратура Даниела Попова по време на брифинг във връзка със задържаните служители на дирекция „Автомобилна администрация", предаде Агенция „Фокус".

„Разследването се провежда от 5-6 месеца. Задържани са 18 човека. Те са организирана престъпна група занимаваща се с корупционни действия под част от ръководството на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация". Извършени са над 60 претърсвания и изземвания, част от тях бяха извършени в условията на неотложност, разпитани са множество свидетели на територията на 12 града с страната", обясни тя.

По думите на Попова, след събиране на необходимите доказателства има основание на 9 лица да бъде повдигната да наказателна отговорност.

„Иззети са множество доказателства, включително предварително попълнени бланки на участниците във вчерашния изпит, който се е провел във Видин на около 20 човека. Към настоящия момент тече привличането на лицата като обвиняеми. Иззети са общо 400 000 хиляди лева - 175 000 лв. само в Цветанов, както и много пари са намерени в жилището на тъста му в специален тайник в Долни Дъбник, Плевенско", посочи още Даниела Попова.