psiho
psiho / dariknews.archive
11 януари 2019 година, състав на Плевенски окръжен съд разгледа Частно наказателно дело, което е образувано по искане на прокурор в Окръжна прокуратура град Плевен, за вземане на постоянна мярка за неотклонение на лицето Р.К.П. от град Плевен, който е обвинен в това, че на неустановена дата през периода 26 ноември 2018 г. - 6 декември 2018 г., в местността „Стражата-3“ в град Плевен, умишлено е умъртвил В.З.Р. на 72 години.
За повдигнатото обвинение се предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Плевенски окръжен съд е постановил най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, поради това, че е налице обосновано предположение лицето Р.К.П. да е извършило престъплението, в което е обвинен, поради събраните доказателства в хода на разследването. Налице е и втората предпоставка, а именно – лицето да се укрие или извърши престъпление.
Определението за взимане на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ може да се обжалва и протестира, пред Апелативен съд град Велико Търново, в тридневен срок, считано от 11 януари 2019 г.