najden zelenogorski
najden zelenogorski / dariknews.archive
Движение "България на гражданите" категорично подкрепя възстановяването на Висшето военновъздушно училище /ВВВУ/ "Георги Бенковски" край Плевен. Това заяви в пресклуба на БТА Найден Зеленогорски - заместник-председател на Движение "България на гражданите" /ДБГ/.
Той припомни усилията си в качеството на председател на парламентарна група преди време за реализиране на идеята. Движение "България на гражданите" подкрепя и мерките за модернизация на Българската армия, подкрепяме действията на правителството на Бойко Борисов в тази посока, на Красимир Каракачанов, като министър на отбраната, защото това е пътят за пълноправното ни членство в НАТО и ЕС, каза Зеленогорски.
Валери Илиев от ДБГ - Плевен, възпитаник на ВВВУ, заяви, че ДБГ смята, че възстановяването на ВВВУ е сегмент от националните ни интереси и цели. Сега в цял свят кризата за пилоти е много голяма, подчерта той. В момента ВВВУ край Плевен обучава много малко пилоти, ако се възстанови, ще получи възможност броят на обучаемите да се разшири многократно, смята той като експерт в тази сфера.
Зеленогорски изтъкна, че трябва да се отиде и по-далеч, като припомни усилията да се възстанови и аерогара - Плевен, която е съществувала преди. 
"Плевен трябва да се отвори по въздух, за да получи възможност за по-добро икономическо развитие целият регион. Автомагистрала "Хемус" се очаква да достигне Плевен, но на региона е нужна и аерогара. Това са надпартийни въпроси, които всички плевенски депутати трябва да подкрепят", подчерта Зеленогорски. 
В тази връзка Валери Илиев добави, че по света военните летища се използват ефективно и за граждански цели./БТА/