Министър Николай Ненчев: Никога не е обсъждан въпроса за настаняване на бежанци в Плевен
Министър Николай Ненчев: Никога не е обсъждан въпроса за настаняване на бежанци в Плевен / dariknews.archive

„Разполагането на бежански лагер в района на бившата школа за запасни офицери в Плевен не стои на дневен ред". Това заяви пред журналисти при посещението си в Плевен министърът на отбраната Николай Ненчев. Той нарече зявленията, направени по тази тема "злоупотреба с доверието и търпението на хората".

"Никога не е обсъждан подобен въпрос, ното пък аз съм предприемал някакви конкретни действия. Въпросът не стои на дневен ред и мисля, че това са злоупотреби със страховете на хората. Не би следвало в тази изключително тежка среда за сигурност, опасност от бежанска вълна, да злоупотребяваме с доверието и търпението на хората. Още веднъж го казвам - не са предприемани никакви действия в този смисъл", заяви военният министър Николай Ненчев.

Относно неизползваната база в района на бившата школа за запасни офицери, която се руши, министър Ненчев каза:

„Една голяма част от сградния фонд е с отпаднала необходимост и няма как в близко време да го използваме. Затова ще търся сътрудничеството и на Общината и на Областната управа, за да осмислим съществуването на тези сгради", каза министър Ненчев. Той коментира, че базата в Плевен е добра и е на хубаво място.

Николай Ненчев добави, че такова е всъщност положението във всички бивши поделения с отпаднала необходимост, и още през следващите месеци ще уведоми съответните общини, че ако те пожелаят да придобият такива парцели и части от сградния фонд с отпаднала необходимост, Министерството на отбраната ще им ги прехвърли безвъзмездно но с условие, те да не бъдат препродвани, а да бъде направено нещо за гражданите.

Министър Николай Ненчев Никога не е обсъждан въпроса за настаняване на бежанци в Плевен
netinfo

Поводът за посещението на воения министър Николай Ненчев в Единния център за начална подготовка в Плевен, беше провеждането на открито занятие с курсистите във Военно формирование 22 160, в което се обучават български граждани за доброволния резерв. Занятието беше проведено от известния наш състезател по спортна гимнастика от близкото минало Йордан Йовчев.