Медицинският университет посреща студентите си от Великобритания
Медицинският университет посреща студентите си от Великобритания / mu.pleven

На 2 февруари 2014 г. за втори път ще се проведе официалият прием на новоприетите студенти от Великобритания в Меницинския униерситет - Плевен. Официален гост на събитието, което ще се състои в ресторант „Ростов" ще бъде Любов Костова - управителен директор на Британския съвет в България, която ще приветства английските граждани с добре дошли.

Покани за официални гости на приема са отправеи и към областния управител г-н Илиян Йончев и кмета на Община Плевен проф. Димитър Стойков. Слово ще поднесе ректорът на МУ-Плевен проф. Славчо Томов, а Северняшкият ансамбъл ще очарова чуждестранните гости с пъстра програма от автентични народни песни и танци.

Отделът за прием на чуждестранни студенти към Факултета по медицина е организирал богата програма от събития за новоприетите чуждестранни студенти, наречена Седмица на адаптацията в МУ-Плевен. Тя включва запознаване с учебната база на университета, дни на отворените врати в библиотеката, както и инструкции за работа с информационната система. В седмицата от 02 до 10 февруари, преди започване на редовни занятия, новопристигналите чуждестранни студенти ще се явят на входящи изпити по биология и химия, както и на тестове за определяне на нивото им на владеене на английски език.