Ловеч получи дарение пет автомобила от Ерфурт
Ловеч получи дарение пет автомобила от Ерфурт / obshtina.lovech

Главният кмет на побратимения на Ловеч немски град Ерфурт - Андреас Баузевайн, връчи ключовете на пет автомобила, дарение за община Ловеч от Спестовна каса Средна Тюрингия. Това са четири аудита и един форд и са в отлично състояние, оборудвани са с летни и зимни гуми, уточниха от пресцентъра на администрацията в люляковия град.

Отделно градската управа на Ерфурт дарява офис техника, 40 комплекта чаршафи и одеяла за центровете за настаняване от семеен тип, както и играчки, дрехи, козметика и лакомства за децата от ЦНСТ.

Подаръците за децата от социалните услуги са закупени със средства, събрани от служителите в градската управа в акцията им „Центов остатък", в която всеки оставя остатъка в центове от заплатата си до закръгляване на сумата. Така са набрани 800 евро, с които е купено предоставеното сега.

При всяко посещение на делегация от Ерфурт в Ловеч от възстановяване на партньорските отношения през 1996 г. са правени дарения - от ученически пособия до автомобили, коментира кметът Минчо Казанджиев и благодари на гостите. За изключителната дарителска дейност Андреас Баузевайн миналата година бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Ловеч", а за дарителство и ползотворно сътрудничество в укрепването и развитието на партньорските взаимоотношения между Ловеч и Ерфурт на председателя на управителния съвет на Спестовна каса Средна Тюрингия Дитер Баухаус бе присъден почетния медал на общината. Сега кметът Казанджиев внася предложение в общинския съвет за удостояване на Баухаус със званието „Заслужил гражданин на Ловеч".

Председателят на управителния съвет на Спестовна каса Средна Тюрингия лично прие от кмета Казанджиев благодарности от името на ловчалии. В делегацията от Ерфурт са още Михаел Хаун от Спестовна каса Ерфурт и Норберт Буссе от Службата за администриране на терени и сгради в Ерфурт, заслужил гражданин на Ловеч.
Партньорските връзки между двата града са още отпреди 33 години.