Ловчалии номинират лекар на годината
Ловчалии номинират лекар на годината / dariknews.archive

До 17 октомври се приемат номинации за лекар на годината в Ловеч, съобщават от общината. Барелефът „Св. Иван Рилски" ще бъде връчен на тържествена церемония по случай 19 октомври - деня на свети Иван Рилски Чудотворец, покровител на българските лекари.

Ежегодната персонална награда за признание на професионален принос на лекар или зъболекар, практикуващ в общината, ще бъде дадена за десета поредна година. Тя се връчва от община Ловеч съвместно с Регионалната здравна инспекция и регионалните колегии на Българския лекарски съюз, Българския зъболекарски съюз и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Всеки гражданин може да даде своя глас, като пусне талон в нарочно обявени кутии, разположени на партера на ловешката болница, в стоматологичната поликлиника и в общината.
Предложения за лекар на годината дават и трите съсловни организации.

Изборът ще се направи според професионалния опит и квалификация на кандидата, научния му принос в медицината, приноса му за развитието на здравеопазването в общината и участие в спасяване на хора при масови бедствия.

През 2015-а лекар на годината стана джипито д-р Галина Пенева.