Линус Лернер от САЩ: Истинско удоволствие е да дирижираш музиканти, които обичат музиката
Линус Лернер от САЩ: Истинско удоволствие е да дирижираш музиканти, които обичат музиката / dariknews.archive

Диригентът от САЩ Линус Лернер, който миналата седмица гостува за поредния концерт на Плевенската филфармония сподели, че за него винаги е удоволствие да работи с български оркестри.

„Българските музиканти са навсякъде по света, защото те са едни от най-добрите. Работя с тях в оркестри в Бразилия, Мексико и САЩ и винаги е прекрасно да правя музика с хора от България".
Линус Лернер каза, че в Плевен е прекарал незабравими мигове с музикантите от Плевенска филхармония.

„Оркестърът е наистина много добър и е истинско удоволствие да дирижираш музиканти, които наистина обичат музиката. Най-важното, което виждам и се убедих в Плевен е, че и професионалисти и публика все още обичат музиката".

Гост-диригентът коментира и това, как публиката в зала „Катя Попова" аплодира всяка част от Симфония No.4 от Бетовен, както и изпълненията на талантливия солист - цигуларя Санджар Сапаев, който поднесе на плевенчани Kонцерт за цигулка и оркестър No.5 от Моцарт, както и Фантазия за цигулка и симфоничен оркестър „Кармен" от Ене Хубай, което доведе до бис, в който цигуларят подари на публиката изключително виртуозно солово изпълнение.

Линус Лернер от САЩ Истинско удоволствие е да дирижираш музиканти които обичат музиката
netinfo

„Това говори, че класическата музика е все още жива и представителна, и е много важно да продължим да го правим", убеден е Линус Лернер, който вече е работил в България със симфоничните оркестри в София, Видин, Сливен и Пловдив, а на 12 ноември беше неговото първо гостуване на Плевенска филхармония.
Линус Лернер заяви желанието си да гостува отново на плевенските симфоници и публика при една следваща покана.