Кметът на Плевен: Няма да си подам оставката! Категорично!
Кметът на Плевен: Няма да си подам оставката! Категорично! / dariknews

"Община Плевен има пилот, самолетът лети уверено и въпреки старанието на много хора, работата в общината не е смутена, обмисляме нови проекти и нови задачи". Това каза на извънредна пресконференция пред журналисти кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков.
Той коментира, че протестиращите, които се събраха на 7 май пред сградата на общината не са имали разрешение да провеждат събитието си там, най-малкото защото в момента се извършват строителни работи и е забранено в района на строителни площадки да се провеждат събития от такъв характер.

Проф. Стойков каза, че основната цел на тези, които стоят зад нападките срещу него е всячески да се пречи на работата в общината, да се стресират служителите в сградата и да се саботира работата в Община Плевен. Той не отмина и факта, че всъщност много малко хора са участвали в протеста на 7 май, сред които също са били разпознати и "някои видни фигури от криминалния контингент".

Кметът сподели, че непосредствено след провеждането на протеста пред общината, в 18:15 часа, пред къщата му в село Радишево са били изпратени три коли "с 18-20 годишни хлапета, които крещяха нецензурни думи и обиждаха мен и семейството ми. Никой няма право да тероризира семейството ми и да ни праща в къщи хора, които да крещят обиди", каза проф. Стойков и добави, че е излязъл веднага пред къщата си, за да снима посетителите си, които веднага са си тръгнали. "Моментално побягнаха. Защо? Защото може би са прави или защото правят нещо чисто?", каза кметът и коментира, че основното притеснение е, че всъщност нещата в Община Плевен тръгват.

Кметът на Плевен Няма да си подам оставката Категорично
netinfo

Според него целта е да се изкара сегашното ръководство некадърно, като по доноси до сега са проверени всички поръчки на община Плевен от икономическа полиция.

Проф. Стойков каза, че общината вече работи по проекти за 101 милиона лева, а за времето от 2007 до 2011 г. са направени проекти за 22 млн от предишното управление на града. Към това той добави и подписаните за последните две години договори за 150 млн лева, а при подписването на договора за Водния цикъл, инвестициите на жител от общината ще надхвърлят 2000 лева.

Кметът отбеляза и идването на новия инвеститор в Плевен и предстоящото разкриване на 600 работни места, както и предстоящото изграждане на нова спортна зала в Плевен, за която първите два милиона вече са в сметката на общината.

"Ще работя за Плевен и ще направя всичко възможно, градът да заеме подобаващото му място, защото е административен, културен и промишлен център на Северозападен район. Казал съм, че ще работя с всяко правителство, защото представлявам всички граждани на Плевен.
Няма да си подам оставката! Категорично!", каза кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

Относно трудовите договори, по които работи, кметът каза: "В цял свят е престижно да се четат лекции и това се смята за обществено полезен труд", каза кметът и допълни, че от 1999 година чете лекции на английски език".