kmet lovech
kmet lovech / obshtina teteven

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова участва в дискусията за бъдещето на Европейския съюз, която се проведе в Брюксел на 8 октомври. Със събитието стартира Европейската седмица на градовете и регионите 2018.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер официално откри 16-та европейска седмица на регионите и градовете, която преминава под наслов „Бъдещето на Европа е сближаване“.

На 9 октомври, кметът на Ловеч участва в работата на 131-та пленарна сесия на Комитета на регионите. Сред въпросите, които се дискутират, е участието на местните и регионалните власти за възстановяване на доверието в Евросъюза и Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г.

Дискусията ще продължи с обсъждане на Европейската стратегия за пластмасите в кръговата икономика, а също и ролята на политиките за младежта, образованието  и културата в изграждането на една по-силна Европа.

Комитетът на регионите ще гласува резолюция относно икономическите политики за еврозоната и с оглед на годишния обзор на растежа за предстоящата 2019 г.