Калин Вельов идва в Плевен като шеф на БМА за среща с музиканти и институции
Калин Вельов идва в Плевен като шеф на БМА за среща с музиканти и институции / bgmuzikalna.asociacia

Екипът на Българската музикална асоциация/БМА/ стартира поредица от срещи с музикантите от всички гилдии в Северна България. Събитията целят представянето на организацията, вижданията за развитието й и предимствата, които ще имат музикантите, които членуват в нея. Предстоят срещи с ръководствата на културните институти, с председателите на комисиите по култура в общините и в по-свободен формат с колегите от максимално широк кръг жанрове.

Първият град от Северна България, в който Българска музикална асоциация ще се срещне с музикантите от града и региона е Плевен. Основната среща с колеги ще бъде на 16 декември (вторник) от 13:00 ч. в зала-фоайе на читалище „Съгласие".
Екипът на БМА ще е в състав: Калин Вельов - изпълнителен директор, Невена Колева - юрист, ръководител администрация и Кръстина Денчева - PR& комуникации, координатор събития.

„Обръщаме се с покана към всички колеги в Плевен да се срещнем, да поговорим за темите, които ви вълнуват и проблемите, които са най-сериозните според вас в региона ви. От своя страна ние ще представим нашите идеи и проекти, начините, по които на този етап и в близко и по-далечно бъдеще считаме, че ще можем да сме полезни по места и на национално ниво", споделят от Българската музикална асоциация..

Българска музикална асоциация е обществена организация, основана през юни 2012 година от и в полза на музикантите - авторите и изпълнителите на музика в България. Идеята на създателите на БМА е цялата музикална общност у нас да бъде обединена в една организация и да има свой представител на национално ниво, който да се грижи за правата и интересите на българските музиканти.

БМА си поставя за цел да подобри условията на работа и да създаде благоприятна творческа среда не само за нас - музикантите, но и за колегите, които по друг пряк или косвен начин са свързани с музиката: автори на текстове, музикални журналисти, арт мениджъри, издатели на музика и продуценти, музикални медии.

Основната ни задача е да обединим максимален кръг български музиканти и музикални институти от различни жанрове, различни поколения и с различни гледни точки и да набележим най-важните стъпки в работата ни за съществено и бързо подобряване на музикалната среда у нас. Другата ни важна задача е запазването чрез дигитализиране на уникалното ни музикално наследство от началото на 20 век до днес, което се съхранява на стари и все по-рискови носители.

За нас музиката като част от културното богатство на страната ни е дълбоко свързана с изграждането на ценностна и естетическа система у всяка личност. Само така ще можем да се борим за възвръщане на уважението към българската музика и достойното място на музикантите в обществото ни. Това трябва да се превърне в един от основните приоритети на държавата ни.