Инвалидите в Ловеч с безплатни карти за паркиране
Инвалидите в Ловеч с безплатни карти за паркиране / Пресцентър на община Ловеч

Хората с увреждания ще паркират безплатно в Ловеч. Кметът на общината Минчо Казанджиев вече връчи първата карта, а до края на седмицата ще бъдат раздадени още десет карти, информират от пресцентъра на администрацията.

Картите се издават съгласно решение на общинския съвет от юни тази година. Правоимащите могат да ги получат, ако са регистрирани по постоянен адрес на територията на общината и имат трайни увреждания над 50 на сто, установено с ТЕЛК.

За да се издаде карта за безплатно паркиране, е необходимо в Центъра за услуги и информация на гражданите да се подаде заявление-декларация до кмета на общината, а за деца с определена степен на увреждане заявлението се подава от законния представител. Необходимо е копие от лична карта, актуално копие от решение на ТЕЛК, НЕЛК или ДЕЛК за освидетелстване на трайно намалената работоспособност, две актуални цветни снимки, копие от нотариално заверено пълномощно, когато искането не се подава от лицето с увреждания, копие от регистрационен талон на автомобила, удостоверение за сключен граждански брак или удостоверение за раждане на дете (ако е приложимо) и друг документ, удостоверяващ представителната власт на лицето, подаващо искането.

Картите се издават в срок от 14 дни, считано от датата на депозиране на съответните документи.