Илиян Йончев участва в широко публично обсъждане на периода 2014-2020
Илиян Йончев участва в широко публично обсъждане на периода 2014-2020 / archive.dariknews

На 26 февруари областният управител на Плевенска област Илиян Йончев и неговият заместник Мирослав Михайлов ще участват в обсъждането на Споразумението за партньорство на Република България във връзка с прилагането на Европейските структурни и инвестиционни фондове за програмен период 2014 - 2020 година. Събитието ще се състои в столицата и се организира от Зинаида Златанова - заместник министър председател и министър на правосъдието.

В работната среща ще участват ресорни министри от кабинета, ръководители на агенции и експерти на администрацията на МС. На нея ще бъдат представени резултатите от проведената в края на миналата седмица среща на вицепремиера Зинаида Златанова с представители на четири генерални дирекции на Европейската комисия - „Регионална и градска политика", „Заетост, социални въпроси и приобщаване", „Земеделие и развитие на селските райони" и „Морско дело и рибарство". Тогава са били обсъждани възможностите за максимално сближаване на позициите преди стартирането на официалните преговори по Споразумението за партньорство.

Събитието на 26 феверуари е отворено за участие на всички заинтересовани страни и партньори. Очаква се широко обществено участие, включващо представители на Президентството, Народното събрание, посланици и дипломати от страните-членки на ЕС, представителството на ЕК в България, държавната администрацията, регионалните съвети за развитие в районите от ниво 2, национално представителните организации на работодателите, работниците и служителите, национално представителните организации на граждани в неравностойно положение, Национално сдружение на общините в Република България, академичната общност, неправителствени организации, медии и други.

Публичното обсъждане ще може да се проследи в реално време в интернет, чрез Единния портал за Структурните фондове и Кохезионния фонд: www.eufunds.bg, както и на интернет-страницата на Министерския съвет: www.government.bg