Георги Караджов: Да върнем усещането за цел, смисъл и посока
Георги Караджов: Да върнем усещането за цел, смисъл и посока / archiv.DarikNews

Мога да бъда полезен, искам да съм полезен и знам как да го направим с Коалиция Демократи за силна България и Български дмократически форум. Това каза Георги Караджов - водач на кандидатската листа на ДСБ и БДФ в 15-ти МИР - Плевен за предстоящите парламентарни избори при откриването на предизборната кампания и представянето на листата.

Георги Караджов Да върнем усещането за цел смисъл и посока
netinfo

"В тези избори, ние имаме три послания - доходи, работа и сигурност", каза Караджов и уточни, че по отношение на позицията за доходите е важно да се види, как може да се спестят пари за всяко българско семейство.

"Ние ще продължим своята война с монополите, тъй като ние я започнахме още през зимата на 2011-та година. Думата война не е пресилена, защото тази война даде и жертви", каза Георги Караджов и добави: "Вследствие на нашия конфликт с олигарсите се получиха действия, които доведоха до разбиването на Синята коалиция - събития срамни за една демокрация и за страна - член на Европейския съюз".

Караджов каза, че могат да се спестят много пари на българските семейства, като монополите бъдат поставени на мястото им и бъдат контролирани. Той посочи, че точно в това е бил смисъла на законодателните промени, които само петимата депутати на ДСБ са внесли в Народното събрание, но не са били подкрепени.

Нашият стремеж е в новото Народно събрание, групата на Коалиция ДСБ и БДФ да е по-голяма и по-силна и да има влиянието да налага тези полезни за българите решения.

Работата за българите и българските семейства остава да лежи на повърхността и остава неизползвана заради некадърни администрации.
Георги Караджов посочи пример с голяма банка, която приканва земеделските производители да получат земеделски кредит. "Знаем, че големите арендатори и земеделски кооперации, отдавна нямат нужда от кредити", каза Караджов. "Ясно е, че тази покана е отправена към хилядите българи, които с неимоверни усилия се опитват да създадат свое малко стопанство, а само преди шест месеца, избягалото наскоро правителство прехвърли едни 500 милиона лева, които биха могли да отидат при отделни частни производители, към големи публични мерки".
Георги Караджов коментира, че с такава крупна сума, хиляди български села и градчета биха могли да получат осезаема финансова инжекция и така да бъдат разкрити много нови работни места.

"С третото си послание "сигурност", ние имаме предвид сигурността във всичките й измерения - живота и здравето на нашите семейства, сигурността за имуществото на хората, на бизнеса, сигурността, че в училището, детето ти получава образование, което го прави силен боец в понататъшния му живот, както и сигурността, че отивайки в болницата ще получаваме качествено здравеопазване.

На 12-ти май разчитаме на един силен успех, за единствената истинска дясна партия в България".

Водачът на листата на ДСБ и БДФ посочи че до 12-ти май остават още 23 дни, "с всеки един от които ние със своята убедителност, можем да защитим всяка една от 23-те години, в които полагаме плодотворни усилия.
Не можем да приемем, провалени политици и управници да обявяват целия 20 - фодишен период, след демократичните промени за провален и неуспешен.
Ние успяхме, защото днес България е член на елитния европейски клуб на преуспяващи държави, наречен европейски съюз".

Караджов заяви, че ако днес България не преуспява, вина за това имат нашите политици.
"Вярвам, че можем да превърнем тези 23 дни в 23 дни - забележителен път за истинската десница, чрез който да постигнем връщане към управление, каквото реализира Иван Костов между 1997 и 2001-ва година. Управление, в което от премиера, до всеки един български гражданин имаше усещането за цел, смисъл и посока от всички, което се прави. Ние можем да имаме такова управление и да го направим".
Караджов припомни, че по това време, дори и съседни страни са ни завиждали.

Останалите кандидати в листата на ДСБ и БДФ са Тодор Еленков, Мария Монова, Д-р Николай Милев, Д-р Яким Якимов, Диян Станков, Цанко Цветков, Димитър Чочев и Слави Ангелов.

Георги Караджов Да върнем усещането за цел смисъл и посока
netinfo