traur
traur / archive
Днес е ден на национален траур в памет на жертвите от тежката катастрофа край Своге. 16 души загинаха, а над 20 бяха ранени след като автобус излезе от пътното платно и се преобърна в дере. Трагичният инцидент се разигра в събота следобед, около 17:00 ч. За спасяването на пострадалите бяха мобилизирани повече от 20 линейки, които транспортираха ранените в столичните болници „Пирогов”, „Св. Анна,” ВМА, „Царица Йоанна-ИСУЛ,” както и болницата в Своге.

В памет на жертвите днес националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина. За 2018 г. това е вторият ден на национален траур, след като на 13 април при автобусна катастрофа на автомагистрала „Тракия” загинаха шестима души.

16 души загинаха след като автобус с пътници, които били на екскурзия до манастира "Седемте престола", се преобърна в Искърското дефиле. В автобуса са пътували 33-ма души и шофьорът. Според първоначалните информации автобусът се е движил с висока скорост, несъобразена с пътните условия към момента. По същото време в района е валял силен дъжд, беше потвърдено по-рано.

Близки на пострадалите могат да получат повече информация за състоянието им на телефон - 02/ 982 50 39.