burdjev
burdjev / dariknews.archive
До края на тази седмица, народният представител от БСП „Лява България“ – 15-ти МИР-Плевен Стефан Бурджев, ще внесе сигнал до Агенцията за държавна финансовa инспекция, свързан със състоянието на водоемите и националната пътна мрежа в Област Плевен.
Това заяви депутатът пред журналисти в пресклуба на БТА в Плевен.
Народният представител ще настоява да се провери, дали са адекватни действията на кмета на Червен бряг инж. Данаил Вълов по проблемите, свързани с язовирите, собственост на Община Червен бряг, както и със стопанисваните от общината пътища.

Повод за решението на Стефан Бурджев е бедствието, което предизвика преливането на язовирите Ракита 1 и 2 в резултат на обилните валежи, които паднаха в края на първата седмица на месец юли в региона, и предизвикаха множество проблеми за жителите на селата Ракита и Садовец. Народният представител смята, че Община Червен бряг не е упражнила нужния контрол върху концесионера.

Стефан Бурджев засегна и темата за състоянието на пътищата, които са част от републиканската мрежа. 
„Проблемът е, чe няма никакво отношение от страна на държавата към нашия регион и целевите пари, които се отпускат на Областно пътно управление-Плевен прогресивно намаляват. Не мога да отрека, че шефът на ОПУ-Плевен Ивайло Денчев проявява разбиране, дори се срещаме и с хората от обществените съвети в селищата, през които преминават републикански пътища, но и той ми казва едно: „Няма пари“, каза Стефан Бурджев.
Той коментира: "Oт страна на Министерството на регионалното развитие „имаме гръмки пиар акции, но отново липсват конкретни действия“. Стефан Бурджев припомни гражданския протест относно нуждата от спешен ремонт на отсечката между селата Милковица, Долни Вит, Сомовит, Черквица, във връзка с който министър Николай Нанков увери в края на месец април тази година, че документално подготовката за ремонта на 11-километровата отсечка е готова като за целта са отделени 4,4 млн лева и дейностите трябва да започнат в края на май.
„Месеци след това няма и минимална крачка напред, няма никакъв ремонт, а това го заявява министърът. Този пример илюстрира цялостното отношение. Имаме гръмки пиар акции, но конкретни решения и резултати няма“, каза депутатът.