Център за обществена подкрепа започна работа в Левски
Център за обществена подкрепа започна работа в Левски / levski.press

Център за обществена подкрепа (ЦОП) отвори врати на 28 октомври в град Левски на ул."Георги Бенковски" №2 . Центърът е с капацитет 20 места и ще предоставя комплекс от социални услуги, насочени към подкрепа и консултиране на децата и семействата от общността, в зависимост от спецификата на местните нужди.

Дейностите са обвързани с реинтеграцията на деца, превенция на отклоняващо се поведение и отпадане от училище; подкрепа на деца с увреждания или жертви на насилие; провеждане на кампании - работа с обществеността, с местни институции, с високо рискови общности; подкрепа на осиновяването и приемната грижа.

Център за обществена подкрепа започна работа в Левски
netinfo

Ваня Стефанова-социален работник, Албения Иванова- педагог, Снежина Любенова -психолог и Валентина Маринова - арт -терапевт е екипа, който ще работи за превръщане на Центъра в притегателно място за всеки човек в общината. Екипът вече е включен в специализирана Обучителна програма, специфично разработена за съответното работно място и професионални компетенции. В съответствие с нея, специалистите са преминали първа част от задълбочено Въвеждащо обучение, информира Миглена Маркова -Господинова - национален координатор „Социални дейности" на фирмата-доставчик на социалната услуга.

Атмосферата на споделяне и изслушване - история, споделена на по чаша кафе или чай е една чисто човешка позиция на подкрепа, заявена от организацията. ЦОП има стремеж да бъде още в подкрепа на Общината, неправителствения сектор, училищата, детските градини и други организации.

За привличане на нови попълнения и провокиране на нови идеи е разработена Доброволческа програма, която активно подкрепя всички дейности на организацията. Доброволният ангажимент е възможност да се покаже, че каузата, която организацията има, е кауза и на обществото.

Амбицията на новооткрития Център за обществена подкрепа е да подобри качеството на живот и социалните умения на децата в риск и техните семейства чрез прилагане на нови, устойчиви и комплексни подходи в работа с уязвимите групи с цел превенция на социалното изключване и преодоляване на неговите последици. Развитието на интегриран комплекс от услуги се базира и на устойчивото взаимодействие между партньорите, работещи в сферата на закрила на детето.

Работното време на Центъра за обществена подкрепа е от 8:00 до 17:00 ч.
Телефоните за връзка са: 0650 9 30 80 и 0888 818 510