БСП с протестна декларация срещу филм на британски журналист
БСП с протестна декларация срещу филм на британски журналист / netinfo

Декларацията на общинските съветници от БСП, с която се заклеймява материал на английска телевизия, уронващ имиджа на Плевен, ще бъде внесена на следващата общинска сесия на 5 февруари. Това оповести председателят на Общинската организация на социалистите Любомир Петков.

Става дума за филмов материал, сниман в прословутия блок на ул. «Тотлебен» 33 в града, с главни участници неговите обитатели – предимно роми. Материалът показва ромско семейсвто, топлещо се около готварски котлон, полуголи, мръсни деца и възрастна жена, която се оплаква от студа и липсата на пари.

Оказва се, обаче, че според английските телевизионери това е лицето, изражението на Плевен по време на отминалата вече газова криза. Мълниеносно филмчето беше разпространено и в интернет пространството, където пропусналите да се запознаят с него, могат да го направят.

"Съгласен съм, че имаме проблеми с малцинствените групи и тяхната социална адаптация, не приемам обаче, че това е облика на Плевен", категоричен е Любомир Петков. По думите му никой в Плевен не бива да остава равнодушен към този материал/ подробностите в прикачения файл/ 

"Репортажът създава изключително гротескна картина и нашата декларация е на несъгласие и категорично възражение срещу начина, по който се дискредитира облика на Плевен", каза още Любомир Петков. Според него всеки общински съветник, който наистина се интересува от града и жителите му, е редно да подкрепи становището на БСП.