police
police / dariknews.bg
На среща с медиите, в ОД на МВР-Плевен бяха разяснени мерките, които ще вземат полиция и огнеборци по време на Великденските празници.
Шефър на РД ПБЗН – комисар Станислав Атанасов  обърна внимание на начина на боравенето със свещите и в църковните храмове, които са основен източник на опасност от пожар в предстоящите празнични дни.
В тази връзка на територията на Областната дирекция са проверени 48 църкви, параклиси и други православни храмове, в които ще се провеждат тържествени ритуали. За констатирани нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност e връчено едно разпореждане с конкретни мероприятия и срок за изпълнение.

За осигуряване на пожарна безопасност по време на Великденските празници от РДПБЗН – Плевен е обърнато внимание на организацията за пожарна безопасност, осигуряване на условия за успешна евакуация, изправност на електрическите инсталации и съоръжения, изправност и наличието на уредите и съоръженията за първоначално пожарогасене. Извършен е инструктаж на църковните служители, като е акцентирано върху ограничаването на предпоставките за възникване на пожари в църковните храмове, както и първоначалните действие при пожар и евакуацията на посетителите.
Зам.-шефът на ОД на МВР – Плевен комисар Петър Енчев заяви, че към момента са взети всички мерки за не нарушаване на обществения ред. Организирани са засилени дежурства, които да осигурят нормалното протичане на празничните дни.
 
От полицията обръщат внимание на гражданите отсъствие от в къщи хората да предоставят наблюдението на домовете си на близки хора. Да се има предвид струпването на много хора в търговските обекти.
Относно телефонните измами в полицията в Плевен ежедневно се работи и почти всеки ден има задържани хора.
Гражданите обаче не се съобразяват с наставленията, дадени от полицията. Затова от там призоваха, близките на възрастните хора да беседват с тях и да ги съветват за поведението им в случай на опит за телефонна измама.
Полицията работи в тясна връзка и с банковата система относно теглене на големи суми от възрастни хора. 

police
dariknews.bg

Началникът на сектор „Охранителна полиция“ главен инспектор Валентин Георгиев информира, че 211 полицаи ще са ангажирани за празниците в Област Плевен. При необходимост ще се извършват и физически проверки. Проведени са сещи с охранителните фирми, а в малките населени места е осигурено полицейско присъствие от патрулниращи автомобили, които ще обикалят населените места през тъмната част на деня. Проведени са предварителни срещи с представители на местната власт, за да се осигури засилено полицейско присъствие там, където се очаква да има струпвания на хора – църкви, търговски центрове, базари, обекти на пътната инфраструктура- жп гари и автогари.

Началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ главен инспектор Веселин Вътов поясни, че са планирани специализирани полицейски операции по конкретни линии – наркотици, детска престъпност, кражби и измами. Полицейски екипи имат готовност за реагиране на всички сигнали за престъпления на територията на област Плевен.