/ dariknews.bg
14 тежки пътнотранспортни произшествия с един загинал и 14 ранени са регистрирани през май в Ловешка област, съобщи старши комисар Милен Маринов, директор на Областната дирекция на МВР. В сравнение с май 2017 г. тежките инциденти са се увеличили с 13 (тогава е бил само един), но загиналите година по-рано са били шестима. Общо регистрираните произшествия на пътя за месеца сега са 49 – при 44 през май м.г.


За периода са съставени 570 акта и 2018 глоби с фиш. Издадени са 38 наказателни постановления за неправоспособност, съставени са 12 акта за шофиране след употреба на наркотични вещества и 19 – след употреба на алкохол.

Има един акт и 32 глоби с фиш за неправилно паркиране.

През май са регистрирани 125 престъпления – с 27 по-малко от м.г. Намаление се отчита главно в малките населени места, уточни старши комисар Маринов. Кражбите са по-малко с три – от 24 на 21 сега, има един грабеж, който е разкрит.

Двама молдовци са приети в болница след катастрофа край село Гривица

Хулиганствата също бележат рязък спад – от осем на три.

Увеличават се обаче палежите – от един през май 2017 г. на три сега. Сериозен ръст има и при установените да шофират след употреба на дрога и алкохол – от 12 на 17 случая, както и на хванатите за съхраняване и употреба на наркотици – от четири на осем.