/ netinfo
На 26 февруари, около 16:00 часа на първокласен път I-3 до град Плевен, на около 500 метра до отбивката за село Гривица, в посока Русе водачът на лек автомобил "Ауди А4" - 31-годишен от София, на заснежен път губи напречна устойчивост, завърта се и навлиза в насрещната лента.

В дясната странична част го удря лек автомобил "Рено Меган", собственост и управляван от 55-годишен от София.

При реализираното на катастрофа са настъпили материални щети и са пострадали лица. В ЦСМП - Плевен са транспортирани пътниците в "Ауди" 24-годишен от София, 33-годишна, 30-годишна и 40-годишен – молдовски граждани и пътуващите в другия автомобил – 53-годишна, 21-годишен и 28-годишна, и тримата от София.

40-годишният молдовец е настанен за лечение в клиника по ортопедия и травматология към УМБАЛ "Д-р Георги Странски"- Плевен, без опасност за живота, а 33-годишната му сънародничка е настанена в клиника по коремна хирургия за наблюдение, без опасност за живота. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни.

При инцидента съдействие са оказали и служители от пожарната в Плевен. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието.