otec
otec / otec
НУ „Отец Паисий“ – Плевен отбелязва своята 120-та годишнина. От създаването си през 1898 г. то е неизменен фактор за образователното и културно-просветно издигане на плевенчани. За своето 120-годишно съществуване училището  е успяло да опази и разпространи духовните ценности, да развие творческите заложби и да удовлетвори образователните потребности на своите възпитаници.
За отбелязване на юбилея през цялата година се провеждаха различни мероприятия с участието на ученици, родители и учители. Предстои откриване на изложба от детски рисунки на тема : „Моето училище“. На 19 април във 2 „в“ клас ще се проведе открита педагогическа практика: „Нашето училище – интересно и неповторимо“.  Поканени са бивши учители, работили дълги години и пенсионирали се в училището. Заедно със сегашните си колеги срещата ще прерасне в юбилеен педагогически съвет, на който различните поколения учители ще споделят вижданията си за настоящето и бъдещето на  НУ „Отец Паисий“.

Кулминацията на честванията ще бъде тържествен концерт на 4 май от 11 часа в ДТ „Иван Радоев. Това ще е празник на децата… за децата. На сцената ще излязат над 120 ученици от училището, ръководени от музикалния си педагог Елка Пъшева.  Вокалните групи „Мики Маус“ и „Усмивка“ ще изпълнят песни специално подготвени за юбилея на училището. Участие ще имат камерен състав на Плевенска филхармония и балетна формация при читалище „Съгласие“ с ръководител Маня Николова. Водещ на концерта ще бъде актьорът Георги Ангелов, който ще си партнира с учениците Светослав Конов и Стефани Славчева. Музикален поздрав ще поднесат Биляна Добрева, Наталия Тодорова и Маргарет Георгиева, бивши ученици на училището и настоящи възпитаници на НУИ „П. Пипков“. Специално участие в концерта е отредено на световно известната певица Люси Дяковска, която също е бивша възпитаничка на училището.

paisij
otec paisij