/ iStock/Getty Image
От 20 юни до 26 август ще се проведе лятна програма за деца, организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Превантивно - информационния център към Община Перник, съобщи общинският пресцентър.

Децата ще рисуват под ръководството на художниците Даря и Сашо Евтимови, ще изработват съдове и отпечатъци от глина в Бусинската сръчкотилница, ще месят хляб в Хлебната къща в с. Лобош, ще посрещнат заедно Еньовден и др.

В летния детски лагер, от 4 до 8 юли, малките перничани ще видят демонстрация със служебно куче, открити уроци по аеробика, танци, ще изработват къщички за птици от дърво, макраме аксесоари, ще чуят беседи на доброволци от младежката организация на Българския червен кръст, ще се насладят на изпълнения на детско-юношеския театър "Мускетарите" и др.

Регионалният исторически музей е обявил 4 и 5 август за дни на грънчарството. Денят на пейнтбола е 12 август, а 26 август е обявен за зелен ден.

Всички занимания, включени в програмата, са безплатни.

Записването за участие на деца от 7 до 18 години е индивидуално с предварително подписана от родител декларация за информирано съгласие, предоставена от организаторите, уточнява пресцентърът.
БТА