/ IStock
Предават на съд мъж за убийство във Вършец, съобщиха от прокуратурата. Обвиняемият е осъждан с 12 влезли в сила присъди за извършени престъпления от общ характер.

Мъжът работел във фермата на друг заедно с жената, с която живеел на съпружески начала. След напускане между него и предишния му работодател се зародил конфликт, който се изразявал в закани и опити за саморазправа от страна на мъжа спрямо обвиняемия и семейството му.

Оставиха в ареста мъж с 12 присъди за убийство във Вършец

По този повод той подавал сигнали до МВР, по които били образувани преписки. На 28 август 2021 г. той, минавайки с автомобил през квартал „Заножене“ в района на Вършец, край фермата, в която по онова време работел и живеел той решил да спре. На влизане срещнал жената на мъжа и ѝ отправил обидни думи и закани срещу семейството ѝ.

На излизане от постройката той взел дървен кол, доближил мъба отзад и му нанесъл удар в слепоочието, вследствие на който пострадалият паднал. Веднага след това обвиняемият уведомил управителя на фермата за случилото се, който съобщил за инцидента на телефон 112.

На местопроизшествието пристигнал полицейски служител и екип на спешна медицинска помощ, който констатирал смъртта на мъжа. Според изготвената по досъдебното производство съдебномедицинска експертиза и му била причинена тежка черепно-мозъчна травма, вследствие на която той починал.

Предстои по делото да бъде насрочено разпоредително заседание от съда.