/ IStock
Окръжна прокуратура-Монтана, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж на 39 години и друг на 29 години от село Сливовик за извършено от тях престъпление - грабеж, съобщиха от обвинението.

Жена нападна и ограби пенсионерка в Шумен

Двамата обвиняеми са братя, криминално проявени са и са многократно осъждани. Не работели, не получавали трудови доходи. Често посещали с. Славотин в област Монтана, където живее тъщата на единия от тях.
 

През март, жителят на с. Славотин - на 52 години, който е пенсионер по болест, получил парична сума, представляваща помощ за пътни разходи на социално слаби хора.
 

През нощта на 23 март, мъжът бил в дома си на ул. „Пета“, когато забелязал през прозореца светлина от фенерче. Притеснен от случващото се, той се насочил към вратата, когато бил пресрещнат от две лица.

Нападнаха и ограбиха пенсионерка в Севлиево

Бил му нанесен удар с юмрук по главата, вследствие на което мъжът паднал
. Нападателите претърсили джобовете на дрехите му, след което проверили портмонето му, което се оказало празно. В чекмеджето на масата намерили съхраняваните от пенсионера 80 лева, които взели и напуснали дома му.
 
На сутринта, той съобщил на кметския наместник за грабежа, след което са започнали действия по разследването. Още същия ден извършителите са били установени и задържани - двама братя. Било е изяснено, че след отнемането на парите от пенсионера те се прибрали в с. Сливовик, където закупили продукти от местен магазин.
 
Понастоящем обвиняемите се намират в ареста. Предстои наказателното производство срещу тях да продължи в съда.