/ ThinkStock/Getty Images
Окръжната прокуратура в Монтана постигна осъдителна присъда спрямо мъж на 34 години, обвинен за извършено от него убийство с особена жестокост, съобщиха от обвинението.

Предават на съд мъж с 12 присъди за убийство във Вършец

Подсъдимият е бил привлечен към наказателна отговорност в хода на разследването по досъдебно производство за умишлено причиняване на смърт на на 55-годишния мъж.

Около 04:30 часа на 3 октомври 2015 г. той напуснал дискотека във Вършец. На кръстовището с ул. „Васил Левски“ го приближил непознат мъж. Двамата разговаряли, след което продължили по ул. „Република“.

По пътя мъжете се скарали и обвиняемият започнал да нанася удари с юмруци и крака на опонента. След нанесен побой подсъдимият се прибрал.

Междувременно служителите на реда забелязали в близост до църква лежащ на асфалта човек и незабавно се обадили на телефон 112. Било установена самоличността на пострадалия. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта му.

Жестоко убийство разтърси Вършец

От изготвената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на мъжа е множествена травма, в резултат на нанесените удари по главата и в ръдния кош, корема и крайниците.

Окръжният съд в гр. Монтана признал подсъдимия Н.Н. за виновен за извършеното от него с особена жестокост убийство. Той е осъден на 12 години „лишаване от свобода“. Уважени са гражданските искове, предявени от роднините на пострадалия.

Осъдителната присъда подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.