/ ThinkStock/Getty Images
Новоназначеният областен управител Виктор Стойчев встъпи в длъжност. Постът му бе предаден от досегашния областен управител инж. Светослав Славчев, който му връчи печата на администрацията и ключовете на кабинета, съобщават от областната администрация.

Предавам ви интелектуалния капацитет на областната администрация с пожелание за успех, сигурен съм, че с професионалния опит, който имате, ще се справите с работата, се е обърнал Славчев към Стойчев.

Двамата заедно със заместник-областните управители Милко Недялков и Емил Енчев са обсъдили текущите задачи и започнатите проекти и намерения.
Ще продължим вече започнатото, като го надграждаме, е заявил новият областен управител. Той е поздравил предшественика си за коректно проведените избори през миналата година и отличната им организационно-техническа подготовка.

Стойчев е посочил още, че ще продължи процесът на откритост на областната администрация пред обществото, ще има пълна прозрачност в действията, решенията и разходването на публичните финанси.

Новият областен управител са е срещнал с директорите на РЗИ и РЗОК. В близките дни той ще посети лично всеки един от кметовете на общини в областта, ще се запознае и с териториалните структури на централната власт. Основните си приоритети в работата Виктор Стойчев ще обяви и пред обществеността публично още тази седмица на среща с медиите, допълват от администрацията.
БТА