/ ThinkStock/Getty Images
Правителството прие решение, с което се назначават нови областни управители на областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Стара Загора, Шумен и Ямбол. Със същото решение се освобождават заемащите досега съответни длъжности.

Ралица Манолова е назначена за областен управител на област Габрово. Тя е магистър по специалност „Международни икономически отношения“, с дългогодишен опит в Областна администрация – Габрово, както и в частния сектор.

За областен управител на област Ловеч е назначен Виктор Стойчев. Той е икономист, с дългогодишен опит в териториалните дирекции на Националната агенция за приходите – Велико Търново и Ловеч.

Ванина Вецина е назначена за областен управител на област Монтана. Тя е инженер-геодезист и магистър по специалност „Европейска публична администрация“, с дългогодишен опит като независим оценител и консултант в строителството.

За областен управител на област Перник е назначен Кирил Стоев. Той е магистър по „Европейска интеграция“, с опит в частния сектор.

Катя Кръстева е назначена за областен управител на област Силистра. Тя е завършила специалност „Начална училищна педагогика“, с опит в училищното образование, от 2019 г. е кметски наместник - с. Ценович.

Правителството назначи Наско Василев за областен управител на област Стара Загора. Той е магистър по ветеринарна медицина. Притежава образователна и научна степен доктор и е професор в Тракийския университет – Стара Загора, където е заемал ръководните длъжности на заместник-декан и заместник-ректор.

Владимир Йолов е назначен за областен управител на област Шумен. Той е магистър по финансов мениджмънт, доктор по „Международни икономически отношения“ с дългогодишен опит в частния сектор.

За областен управител на област Ямбол е назначен Васил Александров. Той е магистър по „Международни икономически отношения“ и „Финанси“, с дългогодишен опит като кредитен инспектор в банка. От 2020 г. работи в община Ямбол, а от 2021 г. е заместник-кмет на общината.

Правителственото решение е прието неприсъствено.