/ Павел Тенчев
Започна четвъртото издание на Националната кампания „Великден за всеки - дари празник на баба и дядо” в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на обществения посредник в родопския град Расим Муса. Тя се организира под патронажа на Омбудсмана на Република България Мая Манолова, а партньори в Кърджали са обществения посредник на общината и председателят на ОС на БЧК проф. д-р Тодор Черкезов.  

Ученици от 7 града в България участват в Школа по астрономия в Кърджали

Те са се обърнали с писма към двадесетте най-големи фирми в областта за предоставяне на дарения. Постъпилите парични суми ще бъдат внесени в банкова сметка на националната кампания, а хранителни продукти ще бъдат предоставени на „Социален патронаж”-Кърджали.

Цялостен ремонт на улица за 700 000 лева стартира в Кърджали

Инициативата традиционно е насочена към подпомагане на възрастните хора, които остават извън определения от правителството регламент за получаване на великденски надбавки. Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг, който тази година е 348 лева. Както и в предходните години се набират парични средства и трайни хранителни продукти за пенсионерите.