Носителят на приза на кърджалийската болница "Златни ръце"д-р Александър Милчев
Носителят на приза на кърджалийската болница "Златни ръце"д-р Александър Милчев / Павел Тенчев
По повод Световния ден на здравето, днес в Кърджалийската болница „Д-р Атанас дафовски” бе връчен ежегодния приз за принос в хуманитарната професия на лекаря „Златни ръце”. Получи го на специална церемония в едно от файетата в най-голямата болница на Източните Родопи д-р Александър Милчев, началник на отделението по хирургия в здравното заведение. Той е с дългогодишен стаж в лечебното заведение, където започва работа през 1979г., а от 2004г. ръководи отделението по хирургия. За него колегите му казват, че владее над 180 вида оперативни интервенции.

отпечатъка на дланите бяха поставени върху специална гипсова плоча
Павел Тенчев


В присъствието на свои колеги от болницата – лекари, медицински сестри и фелдшери, д-р Милчев остави отпечатък от двете си ръце върху гипсова плоча, както и подписа си, която ще бъде поставена на видно място в лечебното заведение, редом до отпечатъка на първия носител на приза „Златни ръце”, дългогодишния началник на АГ-отделението д-р Марин Попмаринов.

момент от церемонията по присъждане на приза "Златни ръце"
netinfo


Д-р Милчев бе поздравен от директора на МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски”, д-р Тодор Черкезов, който припомни определението за здраве от 1948 година на СЗО, а именно, че здравето не е просто липса на болест или недъг, а пълно физическо, психическо и социално благополучие на индивида. „За това днешния ден не е само на здравния работник, но и на самите хора, които трябва да се грижат за своето здраве, а не да се сещат за тази ценност едва когато я загубят”, каза още д-р Черкезов.