Удостоиха със Златен печат   Кърджали
Удостоиха със Златен печат Кърджали / netinfo
Кметьт на Кърджали получи наградата „Златен печат” за Кърджали. Той прие и покана за членство в  Официалното представителство на уникалните селища в Европа. Като кмет на Отличено селище инж. Хасан Азис получи
предложение да бъде избран в Ръководните Департаменти на представителството.
В чест на 100 годишнината от Независимостта на България  в столицата се проведе официалната церемония по връчването на отличието „Златен печат” за „Уникално Европейско селище” на определени български градове и села заради богатото и уникално културно наследство, което те притежават.
През изтеклата  година наградата е връчена на много селища от Европейски държави, сред които Флоренция, Драма, Страсбург.
Номинациите се правят от 150 известни български учени и творци с международно признание, които притежават златни отличия за приноса си към българската наука и култура, и са включени в ръководните Департаменти, наблюдаващи критериите за Номинация на селища -„Културно наследство”, „Уникални природни дадености”, „Инвестиционен интерес и възможности за развитие”. Сред притежаващите златни печати българи са акад. Людмил Стайков, певицата Силви Вартан, проф. Андрей Пантев, оперната прима Райна Кабаиванска и други.
Наградените градове и села, членове на Официалното представителство на уникалните селища в Европа се презентират пред Международните институции и донори в Културните центрове и Търговските ни представителства в Европейските столици.