Новото ръководство на ФК "Арда Кърджали"
Новото ръководство на ФК "Арда Кърджали" / Павел Тенчев
Днес футболният отбор на „Арда Кърджали” проведе първата си тренировка на обновения стадион „Дружба” под диктовката на новото ръководство на клуба – старши треньорът Елин Топузаков, спортно-техническият директор Емил Кременлиев и президентът на клуба Петър Пешев. Това бе прелюдия към започващия утре – 4 юли, първи тренировъчен лагер, който ще продължи до 8 юли, след което на 10 юли отборът ще замине на подготовка в Банско.
Новото ръководство на ФК „Арда Кърджали” са категорични, че целта пред тях е една – влизане във Втора професионална лига.
Днешната тренировка се разигра пред около 200 ревностни фенове на футболната „Арда”, а за да подкрепи отборът на стадион „Дружба” дойде и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. Енорийският свещеник отец Петър и бившият главен мюфтия Фикри Сали се помолиха за успеха на клуба.
Кметът инж. Хасан Азис припомни, че кърджалийци са чакали да бъде обновен стадиона близо 40 години, а в последните две години е извършен основен ремонт, от който са останали само довършителни работи като попълване на секторите с още седалки, осветлението, полагане на тартанова настилка на пистите. „ До края на годината стадион „Дружба” ще бъде изцяло довършен, като целта е той да отговаря на националните и европейски стандарти за провеждането на футболни състезания и мачове в Кърджали”, обеща градоначалникът.
Според инж. Азис историческият шанс на ФК „Арда” да играе в Б професионална футболна група се основава на две причини. Първата е свързана с добрата материално-техническа база, която осигурява общината. Втората причина пък е свързана с привличането в клуба на имена като Емил Кременлиев, Елин топузаков, Петър Пешев.
„Общината ще продължи да подкрепя отбора, както го е правила и досега. Но вече има и обещания за подкрепа от страна на бизнеса, така, че „Арда Кърджали” да премине в следващите групи на футболното първенство на България”, коментира инж. Хасан Азис.
От думите на спортно-техническия директор Емил Кременлиев стана ясно, че по време на подготовката в Банско, която ще започне от 10 юли и ще продължи до 23 юли, кърджалийският тим ще изиграе четири контроли. След като отборът се прибере в Кърджали са предвидени още две проверки. На 5 август ще се проведе официалното представяне на „Арда” пред публика и тогава кърджалийци ще могат да видят в реален двубой своите любимци.
Стана ясно още, че на този етап са селекционирани 26 футболисти, 10 от които нови, привлечени от други отбори от страната. Това са вратаря Веселин Ганев (привлечен от Пирин Бл), защитниците Георги Кременлиев (привлечен от Етър), Илиян Гаров (привлечен от Оборище), Николай Димитров (привлечен от Оборище), Атанас Кръстев (привлечен от Миньор Раднево).