Спец ченгета от ГДБОП заловиха притежател на старинни монети и безакцизни стоки
Спец ченгета от ГДБОП заловиха притежател на старинни монети и безакцизни стоки / netinfo

Спецакцията е реализирана вчера от служители на ГДБОП в Кърджали и Смолян, съобщават от пресцентъра на МВР. В района на с.Черноочене, Кърджалийско, те спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес", шофиран от Г.Г. /56 г./ от Мадан.

Справка в полицейските регистри сочи, че той е криминално проявен и с условно наказание за притежание и разпространение на акцизни стоки без бандерол. При извършените личен обиск и претърсване на автомобила са открити и иззети около 43 монети, за които има основание да се счита, че са златни, полиетиленов плик със старинни монети и пръстени, близо 2 000 къса цигари без акцизен бандерол от марката „Corsair" и около килограм нарязан тютюн.

В хода на акцията е претърсен и имот на негов роднина в с. Пчеларово, който Г.Г. ползвал. Там спецслужителите открили още 9 000 къса контрабандни цигари от марките „Corsair" и  „Diva".

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК под наблюдението на Районната прокуратура - Кърджали. Г. Г.  е задържан за срок от 24 часа, а работата по разследването продължава. Допълнителни експертизи на иззетите монети и накити ще изясняват произхода им.