/ netinfo
Зам.-генералният директор на НС на БЧК Василка Каменова определи дейността на областната организация в Кърджали през 2017 година като отлична и пример за всички червенокръстки организации в страната.

Това стана по време на проведеното отчетно събрания на ОбС на БЧК-Кърджали, в което като гости участваха зам. областният управител Леман Али, зам.кметът на Община Кърджали Веселина Тихомирова, омбудсманът на общината Расим Муса, ръководители на държавни и общински институции, с които БЧК е в партньорски отношения.

Над 400 доброволци – 253 на БЧК и 160 на БМЧК, са отработили през 2017 година близо 6800 часа безвъмезден труд в полза на уязвими социални групи, отчете по време на годишното си отчетно събрание Областния съвет на БЧК-Кърджали.

Председателят на областната организация доц. д-р Тодор Черкезов, д.м. започна представянето на отчета на ОС на БЧК, правейки паралел между ключовите констатации и подходи на Международното червенокръстко движение и адекватността на областната организация в съответствие с тях.

Директорът на Секретариата Жана Чакърова- Шукерска очерта характеристиките на вътрешната среда в отговор на нарастващите нужди. В областта са изградени 7 общински организации на БЧК, които обединяват 66 дружества с 3 202 членове и достигнатият процент на обхват на членовете на БЧК спрямо населението на областта е вече 2,12 – средният за структурите в страната.